ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εκδήλωση της 24ης Μαρτίου 2023 εν όψει της Εθνικής μας επετείου της “25ης Μαρτίου του 1821” στο μπρούτζινο άγαλμα του ανδριάντα του Εθνικού μας Ήρωα “ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ” στο Γαλάτσι, οργανώθηκε με πολύ φροντίδα από τα μέλη του Δ.Σ. και η προσέλευση του κόσμου, δημιούργησε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που χαροποίησε και τίμησε το Δ.Σ,

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. ευχαριστούν όλους τους εκλεκτούς καλεσμένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, όπως τον Δήμαρχο της Πόλης μας κ. Γεώργιο Μαρκόπουλο, τους δημοτικούς συμβούλους κ. Γιάννη Ρωμανό Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον κ. Κώστα Μπάστα Αντιδήμαρχο Παιδείας, τον κ. Βασίλειο Δερεδίνη Αντιδήμαρχο Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, τον κ. Δημήτριο Κατσούλα Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων, τον κ. Γιάννη Ζαβιτσάνο Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου, την  κα Βασιλική Κατσικαδάκου Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεσσαλών Γαλατσίου, τον κ. Θωμά Κόντο Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου,  τον κ. Σπύρο Κοτρωνάκη Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητών Γαλατσίου μετά του Προέδρου Λεωνίδα Χαρισάκη και του τ. Πρέδρου Βασίλειου Χαρισάκη, την κα Μαριάνθη Μήκα Πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφια στο Βόρειο Τομέα, τον κ. Γεώργιο Τζίμα εκδότη της τοπικής εφημερίδας του Γαλατσίου ¨ΓΡΑΜΜΗ¨ και όλους τους λοιπύς φίλους μας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 

Ως Πρόεδρος και εκπρόσωπος τους Διοικητικού  Συμβουλίου του Συλλόγου Πελοποννησίων Γαλατσίου, θέλω σας να ευχαριστήσω για την σημερινή τιμητική σας παρουσία, στην καθιερωμένη κάθε χρόνο εκδήλωση του Συλλόγου μας την ημέρα αυτή της 24ης Μαρτίου, που σκοπό έχει την διάσωση και διάδοση της Αθάνατης μνήμης των Εθνικών μας Ηρώων της επαναστάσεως του έτους 1821. Σήμερα τιμούμε τους Εθνικούς μας Ήρωες οι οποίοι θυσιάστηκαν για να απαλλαχθούμε από την σκλαβιά των κατακτητών, να ζήσουμε ως ελεύθεροι άνθρωποι, να εκφραζόμαστε ελεύθερα και να ονειρευόμαστε μία Ελλάδα με πίστη στις αρχές της μη υποταγής και της αλληλεγγύης.

Ο μπρούτζινος ανδριάντας του Εθνικού μας Ήρωα και πρωτεργάτη της Ελληνικής επανάστασης ΤΟΥ 1821 “Θεόδωρου Κολοκοτρώνη” , κατασκευάστηκε με δαπάνη του Συλλόγου Πελοποννησίων Γαλατσίου επί Προεδρίας του κ. Αλέξη Κούνα και τα αποκαλυπτήρια έγιναν στο Σάββατο 25 Μαΐου του έτους 2002.

Ήδη, ο σύλλογός μας εκπονεί εισήγηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού με σκοπό την αναγνώρισή του ως μνημείο νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς ώστε να συντηρείτε ο μπρούτζινος ανδριάντας με δαπάνες του Υπουργείου Πολιτισμού. Στη προσπάθεια μας αυτή έχουμε σύμμαχο όλα τα μέλη και τους φίλους μας.

«Το 1821 οι πρόγονοί μας ενώθηκαν, ξεσηκώθηκαν και απελευθέρωσαν την πατρίδα. Το 2023, εμείς, σηκώνουμε ψηλά την Σημαία και αγρυπνούμε για την προάσπιση του δικαιώματός μας στην Ελευθερία και σε μία περήφανη Ελλάδα.

Ζήτω η Ελλάδα

Ζήτω η αθάνατη μνήμη των ηρώων μας.

     

 

 

              

Κοινοποίηστε σε social