Ημερήσια εκδρομή στο Σούνιο ¨Ναό του Ποσειδώνα¨ – Λαύριο & ¨Μονή Αγίου Νεκταρίου¨ – ¨Παλαιά Φώκαια ¨

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας, σας προσκαλούμε στην ημερήσια εκδρομή που διοργανώνουμε την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 στο Σούνιο με επίσκεψη στο Ναό του Ποσειδώνα. Ο Ναός κατασκευάστηκε την περίοδο 444-440 π. χ., επί ημερών του Αθηναίου πολιτικού Περικλή, ο οποίος οικοδόμησε και τον Παρθενώνα στην Αθήνα.

Επόμενος σταθμός μας θα είναι η πόλη του Λαυρίου όπου στην αρχαιότητα γινόταν εξόρυξη ασημιού και κατασκευή νομισμάτων για την πόλη της Αθήνας.

Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα Κερατέας, για προσκύνημα στο σκήνωμα του γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 8 Φεβρουαρίου του 2018 σε ηλικία 89 ετών.

Τέλος, θα γευματίσουμε στην περιοχή της Παλαιά Φώκαιας στην ψαροταβέρνα «Το Ακρογιάλι¨ δίπλα στη θάλασσα και έπειτα θα επιστρέψουμε Γαλάτσι.

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους θα είναι δωρεάν. Έχει προγραμματιστεί σε συνεννόηση με την στην ταβέρνα ατομικό μενού με κόστος 15 ευρώ, το οποίο θα περιλαμβάνει: τσιπούρα στα κάρβουνα ή μπακαλιάρο σκορδαλιά ή καλαμαράκια όλα με γαρνιτούρα και ατομική σαλάτα ντομάτα ή λάχανο συν κρασί – αναψυκτικά.

Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί ώρα 9:00 π.μ. έμπροσθεν του καταστήματος ¨Βραζιλιάνος¨ στο Γαλάτσι (Λεωφόρος Βεΐκου 27)

Δηλώσεις Συμμετοχής: έως 4-3-2023.

Κόστος πούλμαν:  οκτώ (8) ευρώ κατ΄άτομο.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στα τηλ. 6970018222 Αναστάσιος Σμυρνής (Πρόεδρος), 6974053943 Αλέξανδρος Σταθόπουλος (Αντιπρόεδρος), 6979270325 Ασπασία Αγγελοπούλου (Γεν. Γραμματέας) και 6987045006 Δημήτριος Κατσούλας (Μέλος και Γ.Γ. Ομοσπονδίας Πελοποννησίων) καθώς και σε οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ.

Σας περιμένουμε να περάσουμε υπέροχα στην εκδρομή μας.

 

Κοινοποίηστε σε social