Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας,

σας προσκαλούμε στην ημερήσια πολιτιστική μας εκδρομή που διοργανώνουμε την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 στο Ραμοβούνι και την Καλαμάτα. Αρχικά θα μεταβούμε για κατάθεση στεφάνου στο Ραμοβούνι ή Ρωμιοβούνι ένα μικρό βουνό κοντά στο χωριό Βασιλικό στη Μεσσηνία, στο οποίο γεννήθηκε ο αγωνιστής του 1821 και θρυλικός Γέρος του Μoριά Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Στο βουνό υπάρχει μνημείο Έφιππος ανδριάντας προς τιμήν του Γέρου του Μοριά, ενώ, σε κοντινή απόσταση, σώζεται ο βυζαντινός ναός του Αγίου Στεφάνου. Τα αποκαλυπτήρια του Έφιππου ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη έγιναν στις 20 Νοεμβρίου 2007 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο Σύλλογος Πελοποννησίων Γαλατσίου συνεπεία ομόφωνης απόφασης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αποδέχτηκε με τιμή την πρόσκληση συμμετοχής στην θεσμοθετημένη εκ του καταστατικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων (άρθρο 34 παρ.2) εκδήλωση μνήμης για τα γενέθλια του Εθνικού μας Ήρωα την πρώτη Κυριακή μετά την 3 Απριλίου εκάστου έτους.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πόλη της Καλαμάτας και το Μουσείο Ελληνικών Παραδοσιακών Φορεσιών Καρέλια. Έπειτα θα ακολουθήσει μεσημεριανό γεύμα στην ¨Χωριάτικη Ταβέρνα Βατουριώνα¨ με μουσική και άφθονο χορό.

Το πούλμαν θα αναχωρήσει μπροστά από το κατάστημα ¨Βραζιλιάνος¨ στο Γαλάτσι επι τη οδού Λεωφόρος Βεϊκου αρ. 27 ώρα 7.30 το πρωί.

Η προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής έως 3-4-2024 και αναλόγως την διαθεσιμότητα.

Μπορείτε να καλείτε για κρατήσεις θέσεων στα εξής τηλέφωνα: 6970018222 Αναστάσιος Σμυρνής (Πρόεδρος), 6974053943 Αλέξανδρος Σταθόπουλος (Αντιπρόεδρος), 6979270325 Ασπασία Αγγελοπούλου (Γεν. Γραμματέας) και 6987045006 Δημήτριος Κατσούλας (Μέλος του Δ.Σ. και Γ.Γ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πελοποννησίων).

Σας περιμένουμε να περάσουμε υπέροχα στην εκδρομή μας.

Κόστος εισιτηρίου: 20 ευρώ κατ΄ άτομο.

ΜΕΝΟΥ ΤΑΒΕΡΝΑΣ & ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ

Α) Μη Νηστίσιμο μενού στα 16 ευρώ και περιλαμβάνει: Ανα τέσσερα άτομα Σαλάτα (λάχανο – μαρούλι – ντομάτα), φέτα, τζατζίκι και λουκάνικο. Κυρίως πιάτο: χοιρινό στο φούρνο με πατάτες. Επιδόρπιο: γλυκό

Β) Νηστίσιμο μενού στα 12 ευρώ και περιλαμβάνει: Ανα τέσσερα άτομα Σαλάτα (λάχανο – μαρούλι – ντομάτα). Κυρίως πιάτο: Καλαμαράκια τηγανητά με πατάτες.

Απεριόριστη κατανάλωση κρασιού (Λευκό – Ροζέ – Κόκκινο)

Κοινοποίηστε σε social