ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλλογος  Πελοποννησίων  Γαλατσίου

Πολυθεματικό  Πολιτιστικό  Φεστιβάλ

«Αντάμωμα  2023»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πελοποννησίων Γαλατσίου με το πολυσήμαντο έργο και την καθοριστική συμβολή του στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της κοινωνίας του Γαλατσίου, διοργανώνει και σας προσκαλεί στο Άλσος Βεΐκου (ανοικτό γήπεδο μπάσκετ), την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, από τις έξι (6) τ’ απόγευμα έως αργά το βράδυ, το Πολυθεματικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Αντάμωμα 2023», με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και είσοδος ελεύθερη! καθώς και την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου με την παραχώρηση του χώρου της εκδήλωσης.

Οι πολυθεματικές δράσεις του φεστιβάλ έχουν στόχο τη διατήρηση και προβολή της εθνικής πολιτιστικής μας ταυτότητας και περιλαμβάνουν:

Έκθεση ζωγραφικής ερασιτεχνών καλλιτεχνών, φίλων του Συλλόγου – Έκθεση τοπικών προϊόντων από μικρούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς της Πελοποννήσου (από τις 18.00) – Θεάτρο Σκιών – Καραγκιόζη, από το θίασο του εμβληματικού καραγκιοζοπαίχτη, αείμνηστου Θανάση Σπυρόπουλου –από το Κοπανάκι Μεσσηνίας– και του γιού του Κώστα που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση (στις 20.00) – Παραδοσιακά τραγούδια με τη Χορωδία του Συλλόγου Πελοποννησίων Γαλατσίου, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής και παραδοσιακών οργάνων Ιωάννη Μεγαλούδη (στις 21.00) – Συγκροτήματα Παραδοσιακών Χορών (στις 22.00).

Το φεστιβάλ θα κορυφωθεί μ’ ένα δυναμικό παραδοσιακό γλέντι με γνωστά και αγαπημένα μοραΐτικα τραγούδια, αλλά και ορισμένα που σπάνια ακούγονται πια, καθώς και αντιπροσωπευτικά στεριανά και νησιώτικα τραγούδια και χοροί, σε μια εντυπωσιακή ποικιλία μουσικών και χορευτικών εναλλαγών.

Πρωταγωνιστές του προγράμματος, ο κορυφαίος ερμηνευτής του δημοτικού τραγουδιού Θεόφιλος [Κολοτούρος] –με καταγωγή από τη Συμίζα Ηλείας– και η χαρισματική ερμηνεύτρια με εντυπωσιακά ευρύ ρεπερτόριο Μαρίνα Μανωλάκου –με καταγωγή από τη Λογγάστρα Λακωνίας–, οι οποίοι μέσα από την πηγαία βιωματική έκφρασή τους και το υψηλό επίπεδο τεχνικής, αναδεικνύουν την ομορφιά και την αλήθεια της παραδοσιακής μουσικοποιητικής δημιουργίας.

Επί σκηνής μία εξαιρετική 6μελής ορχήστρα την οποία αποτελούν διακεκριμένοι μουσικοί, που με τον καθαρό, φυσικό ήχο των παραδοσιακών μουσικών οργάνων, τη δεξιοτεχνία και το μεράκι τους, αποδίδουν ανόθευτο το ύφος και –κυρίως– το ήθος της μουσικής μας κληρονομιάς.

Επικεφαλής ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, ο καταξιωμένος δεξιοτέχνης του κλαρίνου και διδάσκων στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών «Εθνομουσικολογία και Μουσική Πράξη». Μαζί του συμπράττουν οι: Τάσος Γουσέτης (βιολί), Ιωάννα Ρήγα (σαντούρι), Δημήτρης Ράπτης (λαούτο), Αλέξανδρος Σωτήρχος (κιθάρα) και Βασίλης Ι. Οικονόμου (κρουστά / καλλιτεχνική επιμέλεια).

Σ’ αυτή την ξεχωριστή μουσική βραδιά, θα λάβει μέρος συμβολικά και ο βετεράνος σολίστας του λαϊκού κλαρίνου Κώστας Ζαφειρόπουλος –με καταγωγή από το Καρδαρίτσι Αρκαδίας–, με τιμητική συμμετοχή.

Ο Σύλλογος Πελοποννησίων Γαλατσίου, προσκαλεί και περιμένει να υποδεχτεί όλους τους δημότες Γαλατσίου και τους φίλους του Συλλόγου, με τη βεβαιότητα πως το «Αντάμωμα 2023» θ’ αναδειχθεί σ’ ένα πολυθεματικό φεστιβάλ υψηλού ποιοτικού επιπέδου που φιλοδοξεί να καθιερωθεί σε ετήσιο υπερ-τοπικό πολιτιστικό θεσμό.

Σύλλογος Πελοποννησίων Γαλατσίου / Πολυθεματικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Αντάμωμα 2023»

 Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, 18.00 Άλσος Βεΐκου (Ανοικτό Γήπεδο Μπάσκετ – Πάρκινγκ και στο Παλαί)

Είσοδος Ελεύθερη / Πληροφορίες: 210.2139000, 697.0018222

Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος                                         Η Γενική Γραμματέας 

Αναστάσιος Σμυρνής                             Ασπασία Αγγελοπούλου

Κοινοποίηστε σε social