Αγαπητοί Συμπατριώτες ,

25 Μαρτίου 2021 και  όλοι οι  Έλληνες γιορτάζουμε την Ελευθερία της Ελλάδας. Όλοι δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι και αξίζουμε να γευτούμε και να μεθύσουμε ακόμη, με το «Αθάνατο Κρασί του 21 ».

Εμείς, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων στεκόμαστε συγκινημένοι, διπλά υπερήφανοι, λόγω της καταγωγής μας και σίγουροι ότι , το χρέος  μας το έχουμε κάνει ενόψει της Επετείου των Διακοσίων Χρόνων.

Η μεγαλύτερη συμβολή που θα μπορούσαμε να έχουμε στους εορτασμούς για τα διακόσια χρόνια ήταν αυτό που μεθοδικά, προσεχτικά και αποφασίστηκα  το πράξαμε ήδη.  Η σύσταση της Ομοσπονδίας μας, μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία, όχι για πανηγυρισμούς και εκδηλώσεις εντυπωσιασμού, αλλά για δράσεις, για παρεμβάσεις και στήριξη της ιδιαίτερής μας πατρίδας.

Καθώς η ιστορική πορεία του τόπου μας δεν είναι τίποτα άλλο από μία συνεχόμενη πορεία του λαού μας , σαν μία γραμμή συνεχόμενων γεγονότων και χρονολογιών , που έρχεται από το παρελθόν και προβάλλεται στο μέλλον , εμείς οι Πελοποννήσιοι δικαιούμαστε να εμπνεόμαστε από την φυσιογνωμία και κυρίως από το ήθος του Γέρου του Μοριά. Ο Κολοκοτρώνης  εμπνέει όλους τους Έλληνες και μπορεί να είναι το πρότυπο για όλους μας, στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό μας βίο , ακόμα και σήμερα σε εποχές δύσκολες και αντιφατικές αλλά και για το μέλλον.

Τιμούμε την επέτειο των διακοσίων χρόνων με την ενότητά μας, με την κοινή μας πίστη σε Αξίες και Αρχές και με την προσήλωσή μας στα ιδανικά του Αγώνα του Εικοσιένα, όπως τα βίωσε και τα υπηρέτησε ο Γέρος.

Ευχόμενοι σε όλους σας, προσωπικά στον καθένα και στις οικογένειές σας , Χρόνια Πολλά για την Εθνική μας Εορτή, σας καλούμε να θυμηθούμε τα λόγια και να αναλογισθούμε  το νόημα των λόγων του Στρατηγού «Είσαι Έλληνας; Τι προσκυνάς; Σηκώσου απάνω! Εμείς και στους Θεούς, ορθοί μιλούμε»! Και μη ρωτάτε σε ποιους απευθύνεται ο Θεοδωράκης Κολοκοτρώνης. Σε εμάς απευθύνετε.

Με πατριωτικά αισθήματα και αγάπη,

Αντώνης Δ. Γυφτόπουλος                                              Δημήτριος Κατσούλας

       Πρόεδρος                                                                  Γενικός Γραμματέας

Κοινοποίηστε σε social