Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πελοποννησίων Γαλατσίου, σήμερα την 4 Φεβρουαρίου 2023 με την συμπλήρωση 180 ετών από την ημέρα της εκδημίας του Εθνικού μας ήρωα Θεόδωρου Κολοκοτρώνη του ¨ΓΕΡΟΥ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ¨, οργάνωσε εις μνήμη του, τρισάγιο στο τάφο του στο Ά Κοιμητήριο Αθηνών. Το τρισάγιο έψαλε ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Χρυσόπουλος, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα καθώς επίσης και τον Μακαριώτατο για την έγκριση τέλεσης του ύμνου, τις ευχές και την ευλογία του.

Ευχαριστούμε επίσης τα μέλη μας και τους φίλους του συλλόγου, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, οι οποίοι προσήλθαν αυθημερόν και παρέστησαν στο τρισάγιο από διάφορα μέρη της Ελλάδας όπως Μεσσηνία, Μάνη, Λειβαδιά, Πρέβεζα, Πάτρα κλπ. Ευχαριστούμε την Πρόεδρο του Ορθοδόξου Εκκλησιαστικού Φιλανθρωπικού Σωματείου ¨Προσφορά¨ για την κατάθεση στεφάνου και την συμμετοχή τους με ενδυμασίες ακόμη και από τους μικρούς μας φίλους. Ευχαριστούμε για την παρουσία του τον Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων κ. Δημήτριο Κατσούλα. Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Ευάγγελο Κατσίμπρα, Άρχων Δεπουτάτο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πρόεδρο της Εταιρείας Βυζαντινών μελετών Ν. Πρεβέζης.

Σήμερα με την παρέλευση 180 ετών από την ημέρα της εκδημίας του, τιμήσαμε τον νεκρό Εθνικό μας Ήρωα Θεόδωρο Κολοκοτρώνη!!

ΑΘΑΝΑΤΗ η μνήμη του εις τους Αιώνες των Αιώνων!!

 

Κοινοποίηστε σε social