Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας, σας προσκαλούμε στην ημερήσια πολιτιστική μας εκδρομή που διοργανώνουμε την Κυριακή 7 Μαϊου 2023 στην Αίγινα. Συνάντηση μπροστά από το κατάστημα Βραζιλιάνου στο Γαλάτσι επι τη οδού Λεωφόρος Βεϊκου αρ. 27 και αναχώρηση το αργότερο στις 7.45 με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο, που αναχωρεί στις 09:00 για την Αίγινα.

Για δηλώσεις συμμετοχής με την καταβολή του ποσού των ακτοπλοϊκών εισητηρίων έως 2-5-2023, μπορείτε να καλείτε στα τηλ. 6970018222 Αναστάσιος Σμυρνής (Πρόεδρος), 6974053943 Αλέξανδρος Σταθόπουλος (Αντιπρόεδρος), 6979270325 Ασπασία Αγγελοπούλου (Γεν. Γραμματέας) και 6987045006 Δημήτριος Κατσούλας (Μέλος και Γ.Γ. Ομοσπονδίας Πελοποννησίων).

Σας περιμένουμε να περάσουμε υπέροχα στην εκδρομή μας.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ

Πούλμαν: 12 ευρώ κατ΄ άτομο & ΑΜΕΑ δωρεάν. Το πούλμαν θα μας συνοδεύει καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής με αναχώρηση και άφιξη από και προς το Γαλάτσι.

Ακτοπλοϊκά

Ενήλικοι: 16 ευρώ & Ανήλικοι: 12ευρώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Πληρωμή Ακτοπλοϊκών έως την Τρίτη 2-5-2023.

Ναός της Αφαίας εισιτήριο: 6 ευρώ, άνω των 65 ετών 3 ευρώ και έως 18 ετών και φοιτητές ελεύθερα.

Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας: 2 ευρώ

Πρόγραμμα  πολιτιστικής εκδρομής στην Αίγινα

Άφιξη λίγο μετά τις 10.00 στο λιμάνι της Αίγινας και Πρώτη μας επίσκεψη στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Αίγινας και έπειτα πλησίον στο Μουσείο Καπράλου. Το μουσείο Καπράλου αποτέλεσε επι είκοσι έτη την κατοικία του Νίκου Καζαντζάκη.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Μονή του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου, πολιούχου του νησιού. Ο Άγιος Νεκτάριος έζησε στην μονή για 12 συναπτά έτη. Από το 1908 έως και το 1920 όπου κοιμήθηκε. Όλο αυτό το διάστημα έμενε σε ένα σπιτάκι -σώζεται ως σήμερα μαζί με τα προσωπικά του είδη- εκτός των ορίων της τότε μονής, μιας και το μοναστήρι ήταν γυναικείο. Ο ναός της Αγίας Τριάδας, που θεμελίωσε ο ίδιος και εγκαινιάστηκε στις 2 Ιουνίου του 1908 είναι βυζαντινού ρυθμού. Στις μέρες μας κολλητά σε αυτόν τον ναό υπάρχει ένας άλλος, αφιερωμένος στον Άγιο Νεκτάριο, και λίγο πιο εκεί βρίσκεται το εκκλησάκι με τον τάφο του Αγίου. Ο Άγιος Νεκτάριος κοιμήθηκε στις 9 Νοεμβρίου του 1920. Το σώμα του παρέμεινε άφθαρτο για 21 ολόκληρα χρόνια. Η ανακομιδή των λειψάνων του έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1963.

Έπειτα θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας με προορισμό τον αρχαιολογικό χώρο του Ναού της Αφαίας, όπου όποιος το επιθυμεί μπορεί να περιηγηθεί και να μαγευτεί από την εκπληκτική θέα. Όταν έχει καθαρή ατμόσφαιρα βλέπεις το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και την Ακρόπολη των Αθηνών. Λένε ότι οι τρεις ναοί σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο (το ιερό τρίγωνο της αρχαιότητας).

Από εκεί αναχωρούμε με προορισμό την Αγία Μαρίνα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, καφέ, φαγητό. Φαγητό ελεύθερο.

Τέλος, αναχώρηση με προορισμό το κέντρο της Αίγινας, όπου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τον απογευματινό μας καφέ, αλλά και για να γνωρίσουμε όλα τα διαφορετικά προϊόντα, που φτιάχνουν οι ντόπιοι με το διάσημο τοπικό προϊόν φιστίκι Αιγίνης. Συγκέντρωση στις 18:45 στο λιμάνι και αναχώρηση με το δρομολόγιο των 19:00 για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

 

Κοινοποίηστε σε social